Baktériumok ellen a leghatékonyabb az ózonos fertőtlenítés!

Minden víz mikrobákat tartalmaz – élő szervezeteket, amelyek szerves anyagokkal, fémekkel, kőolajjal, vegyi anyagokkal és egymással táplálkoznak. Míg a legtöbb mikroba teljesen ártalmatlan és nem jelent egészségügyi kockázatot, mások veszélyesek lehetnek.

Baktériumok ellen legjobb az ózonos fertőtlenítés, tehát nézzen be az ozonbiztos.hu-ra és igényelheti szolgáltatásainkat, amelyek által kiűzheti a baktériumokat otthonából. Melyek a leggyakrabban előforduló káros mikrobák? Az E. coli a mérce a káros mikrobák tekintetében. Ha a vízellátás zárt, fúrt kútból származik, amely nagyobb, mint 80 láb, akkor a természetben előforduló E. coli valószínűsége kicsi. Hasonlóképpen ritkán fordulnak elő vírusok, protozoonok, gombák és ciszták. Nagyon gyakori azonban, hogy zavaró mikrobákat találnak, amelyek biofilmet képeznek és/vagy sértő ízeket és szagokat keltenek. Ha a vízellátás egy tóból, patakból, tóból, ciszternából, esőgyűjtőből/tetőfolyásból vagy más felszíni forrásból származik, akkor a víz rendkívül sok veszélyes mikrobát tartalmazhat. Nagyon fontos, hogy elpusztítsuk az összes baktériumot, mivel akár egyetlen baktériumból is szaporodhatnak. Ezenkívül számos betegség parazita szennyeződéssel jár, és néhányuk eléggé legyengítheti. A gyermekek, csecsemők, idősek és az immunhiányos emberek még nagyobb kockázatnak vannak kitéve.

Az ózon használata számos előnnyel jár. Ennek egyik előnye, hogy az ózon számos mikrobát képes elpusztítani kis dózissal és maradékanyaggal. Sok tényező határozza meg a maradékot, de általában minél nagyobb az ózontermelés, annál nagyobb a maradék, és annál tovább tart a vízben. A szükséges maradékot az elpusztítandó mikrobák mennyisége és típusa határozza meg. Amikor az ózon lebomlik, oxigénre tér vissza; így biztonságos, és nem jelent kémiai veszélyt az emberekre, berendezésekre vagy a környezetre. További információkért és bővebb leírásért kattintson az ozonbiztos.hu-ra.