Az avokádó mag fogyasztása

Kedveli a természetes megoldásokat, és ezekről akkor sem mondana le, ha egészségének megőrzéséről van szó? A patikákban kapható étrend-kiegészítők mellett érdemes olyan természetes hatóanyagokat is bevetni, amelyek semmiféle mellékhatással nem rendelkeznek, és mégis számos pozitívumuk élvezhető. Tudta, hogy az avokádó magja is fogyasztható? Lássuk, hogyan és milyen céllal vethető be az alapanyag!

Az avokádó mag fogyasztása a benne található értékes mikrotápanyagokra vezethető vissza. Maga a gyümölcshús rendkívül tápláló, és sokféle finomság készíthető belőle. Érdemes azonban a magot is felhasználni, hiszen egészségre gyakorolt jótékony hatását már számtalanszor bebizonyította az. Tudományos vizsgálatok is alátámasztják, hogy az avokádó magja támogatja a bélrendszer működését, és hozzájárul minden azzal kapcsolatos betegség megelőzéséhez. A vírusos és bakteriális fertőzések ellen éppen úgy eredményesen bevethető, mint a gyomorfekély vagy a visszatérő hasmenés kapcsán. Az emésztés csak úgy lehet tökéletes, ha immunrendszerünk és megfelelő állapotban van. Az avokádó mag ebben is segítséget nyújt, ráadásul magas antioxidáns tartalma az öregedési folyamatok alakításában is szerepet játszik.

Az alapanyag nem csak belsőleg használható fel, hanem külsőleg is. Miután a magról eltávolítottuk a vékony réteget, lereszeljük azt, és bele keverhetjük különféle természetes alapanyagokat tartalmazó bőrápoló krémekbe vagy hajpakolásokba. Az ízületi fájdalmakkal a küzdők számára is remek választás lehet az avokádó magja, ugyanis csökkenti a gyulladást és ezzel egyidejűleg a fájdalmat is csillapítja. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy főként a nők számára nagyon fontosak az egészséges zsírok. Nem csak plusz energiához juttatják a szervezetet, de a fogyás is elősegíthető az érdekes zsírokban bővelkedő alapanyagokkal. Az avokádó mag fogyasztásával természetes módon járulhatunk hozzá a szervezetünk egészségi állapotának javításához.

Vélemény, hozzászólás?