Amikor füstben az egész utca – Mit lehet tenni?

A téli időszakban valamelyest természetes, hogy a levegő szmogosabb, hisz sokan fűtenek fával és egyebekkel, egy szóval megkezdődik a téli fűtésszezon. Azonban, ha az utcában fullasztó füst kering már sokadik alkalommal, az nem normális.

Bővebb információkat a témában ide kattintva találhat! Abban az esetben, ha az utcában már sokadik alkalommal alig lehet látni a füsttől, ráadásul ehhez egy borzasztó, büdös szag is társul, akkor az biztosan nem lehet véletlen. Ez általában akkor fordul elő, ha az illető olyan dolgokat is éget a kályhában, amiket nem szabadna. Ha ez rendszeresen előfordul, akkor érthető, hogy az utcában élők felháborodnak, hisz ennek a szmogfüstnek komoly egészségkárosító hatásai lehetnek, különösen az idősekre és a gyerekekre nézve. Mi hiszünk a kommunikáció erejében, így először ezt javasolnánk. Abban az esetben, ha a szép szó nem segít, akkor valószínűleg kénytelen lesz jogi útra terelni a dolgot! Ez a felelőtlen viselkedés ugyanis nem csak az utcában lakók egészségére veszélyes, hanem rendkívül környezetszennyező is. Arról már nem is beszélve, hogy a kémény is kigyulladhat és a tűz átterjedhet a szomszédos házakra!

Ahogy már említettük, van, amikor csak az segít, ha jogi útra tereli az ügyet. Ez azonban sajnos nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. Ugyanis nem elég csak perelni, bizonyítani is kell azt, hogy a szomszéd környezetszennyező módon él az utcában, amivel másokat is zavar. Ez nem könnyű, azonban birtokvédelmi eljárás indítható, aminek lényege, hogy bizonyítjuk, a szomszéd megzavarja, hogy otthona nyugalmát kiélvezze. Érdemes az utcában terjengő szmogról felvételeket készíteni, továbbá az is sokat segíthet, ha az utcában élők is azon a véleményen vannak, mint Ön és ezt fel is vállalják.

Vélemény, hozzászólás?