A Volkswagen új modelljei felveszik a versenyt a Teslával

A sajtóban úgy mutatták be a Volkswagen új elektromos autóit, az ID.4 CROZZ és az ID.4 X terepjárókat, mint a Tesla Model 3 vetélytársát. Ez a fejlesztés meghatározó lépést jelent az autógyár számára, mivel hosszútávon vezető szerepre tör Kínában, mely a legnagyobb piacnak számít.

A Volkswagen új modelljeiről itt olvashat bővebb információkat! Az utóbbi években az autóiparban az egyik legnagyobb horderejű ügy a dízelbotrány volt, mely komoly károkat okozott a német Volkswagennek. A márka megítélésén komoly kár esett, amit csak hosszú évek munkájával lehet helyre hozni. Például nagy hangsúlyt fektettek az elektromos meghajtású autók fejlesztésére, melyek a káros dízeles autók helyettesítésére jelenthetnek hosszú távú megoldást. Éppen ezért Kínában bemutatták az új elektromos városi terepjárókat, amik az ID.4 CROZZ és az ID.4 X elnevezést kapták. Nem csoda, hogy az ázsiai országot szemelte ki a bemutató helyszínéül a német márka, mivel itt igyekszik betörni az elektromos szegmensbe. Ennek oka, hogy jelen pillanatban a világon ez a legnagyobb autóipari piac, nem csak a személyautókat tekintve, hanem az elektromos járművek tekintetében is.

A már említett, újonnan bemutatott modellek a hatótávolsággal hívták fel magukra a figyelmet. Egyetlen töltéssel 550 kilométer megtételére képesek az autók, legalábbis a gyártó ezt ígéri. Bár ezt a két autót említettük, azonban nem csak erről a két autóról van szó, hanem egy modell család első tagjairól. A következő három évben további hat ID gépjármű fog legördülni a gyártósorról. Ezáltal a kollekció nyolcfősre bővül. A sajtó úgy véli, hogy a Volkswagen a most bemutatott két modellt a Tesla Model 3 konkurenciájának szánja. A cél, hogy a Volkswagen legyen elektromos autók terén Kína elsőszámú gyártója.

Vélemény, hozzászólás?