A sósav hatékonysága dugulás elhárításban

Noha jószerével a házi praktikák között a nem maró hatású készítmények szoktak leginkább helyet kapni, mint a szódabikarbóna, a kóla és a citrom, a sósav is használatossá vált. Ám ez utóbbinak esetében fokozottan figyeljünk az adagolásra.

A sósavval a dugulás ellen elsőre kiváló ötletnek tűnhet, ám legyünk tisztában azzal a ténnyel, hogy ez nem egy üdítőital, mely szintén ismeretes mint a dugulás megszűntetésére használatos folyadék. A sósavval ajánlott nagyon vigyázni, hiszen nem csupán a lefolyók csöveire lehet veszélyes, hanem az emberre is.

A sósavval a dugulás ellen valóban megér egy próbát, még mielőtt szakember segítségét kérnénk, ám ne adagoljuk túl. Amennyiben azt vettük észre, hogy nem használ a dugulás megszűntetésére, inkább vízvezeték szerelőt keressünk a feladat gyors és egyszerű elvégzésére.

Amikor úgy dönt, hogy megpróbálja a házi sósav által orvosolni a dugulás problémáját, előtte nagyon ajánlatos tájékozódni a sósavval a dugulás ellen mibenlétéről. A háztartási sósav ugyanis egy olyannyira maró hatású szer, mely szinte kivétel nélkül mindennel reakcióba lép. A műanyagtól eltekintve, hiszen ezért is csomagolják ilyen formába. Azt is érdemes tudni, még mielőtt a sósavval a dugulás ellen módszerét kipróbáljuk, hogy a sósav reakcióba lépésének egyik kísérő jelensége a fokozott, erős gáztermelés. Ennek a gáznak a belélegzése súlyos, sőt, egészségkárosító következményekkel járhat. A fokozott mérgezésveszély elkerülésének érdekében használjon maszkot!

Amennyiben mégsem szeretne a veszélyes és maró hatású sósavval a dugulás ellen fellépni, hívjon minket, és mi szinte pillanatok alatt megszabadítjuk a dugulás gondjától! Munkatársaink éjjel-nappal, a hét minden napján a rendelkezésére állnak, hogy mihamarabb búcsút inthessen ennek a kellemetlen problémának.

Vélemény, hozzászólás?