A radiátorok ma már lehetnek otthonaink fűtő- és díszítő elemei is

A radiátorok műszakilag nagyon hasonlóak. A különbség a gyártásuk során használt technológiában, a felhasznált anyagok fajtájában, vastagságában és minőségében, valamint a radiátor festésének minőségében rejlik. Jelentős különbség természetesen ezeken felül a radiátor mérete, formája, kialakítása, illetve színe is.

A radiátor életünk szerves részévé vált. Segítségével kellemes meleget varázsolhatunk otthonunkban, akár saját tüzelésű villanybojler segítségével melegítjük fel a radiátorainkat, akár távfűtéssel. Ma már úgymond kimentek a divatból a régi, nagyméretű fehér radiátorok. Az üzletekben és a webáruházak kínálatában ízléses radiátorok közül válogathatunk, melyek kis helyet foglalnak el a lakásunkban, és bármilyen színűek lehetnek.

Mielőtt radiátort vásárolnánk, végig kell gondolnunk, hogy mekkora hőteljesítményre van szükségünk, illetve, hogy hova szeretnénk felhelyezni a radiátort. Általában javasolt a szoba leghidegebb pontjára felszereltetni a radiátort, legtöbbször ez az ablak alatt található. Minél nagyobb egy radiátor, annál több hőt képes termelni. A fürdőszobákba a legideálisabb választás a törölközőszárító, amit ha egyszer kipróbálunk, soha többé nem szeretnénk megválni tőle.

Sokan elgondolkodnak azon, hogy vajon megéri-e lecserélniük a régi radiátoraikat újabbakra. A válasz a legtöbb esetben igen. Az új radiátor általában jobb teljesítményű, gazdaságosabb, szebb, valamint kisebb helyet foglal el. A radiátor készülhet vasból, alumíniumból vagy acéllemezből. Ez utóbbi a legelterjedtebb.

A ventil-team.hu internetes oldalon alumíniumból és acéllemezből készült radiátorokat, valamint törölközőszárítókat találnak az érdeklődők. A választék kielégítő, és az árak is barátságosak, így érdemes felkeresni a Ventil épületgépészeti szaküzlet és webáruház oldalát.

Vélemény, hozzászólás?