A napfénykárosodott bőr elkerülése

A napfénykárosodott bőr nagyon kellemetlen pillanatokat okozhat, hiszen komoly égési sérülésekkel is járhat, ezért érdemes szakorvoshoz fordulnia mihamarabb. A napfénykárosodás elkerülése több módon is megtörténhet, de a legfontosabb, hogy lehetőleg a déli időszakban kerüljük az UV sugarakat.

A napfénykárosodott bőr elkerülése érdekében magas faktorszámú napozószert használjon, hiszen a leghatékonyabb megoldásnak bizonyul, ha nem tudjuk elkerülni a nap, égető sugarait. Fontos, hogy mindig tudatosan strandoljunk vagy dolgozzunk a napon, mert idővel akár komoly és visszafordíthatatlan következményei is lehetnek a hanyag napozásnak, amit hosszas kezeléssel sem lehet elhárítani.

Manapság olyan erős az UV sugárzás, hogy ezzel nem szabad viccelni. Azok számára fokozott odafigyelést igényel a napsütés elkerülése, akik tudatában vannak azzal, hogy fokozott a leégés veszélye. A leégés mindenféleképpen elkerülendő, hiszen ez az igazán veszélyes a melanóma és a bőrrák kialakulása kapcsán. Különösen a fehér, érzékeny bőrűeknek kell odafigyelniük a leégés kockázatára, hiszen ők nagyobb eséllyel vannak kitéve az ezzel járó betegségeknek. Szerencsére a mai készítmények már biztosítják a megfelelő védekezést a napleégés ellen és mivel a termékkínálat sokoldalú, szinte minden bőrtípusra találunk napozószert. Ajánlott szakorvoshoz fordulni és egy konzultációval egybekötött véleménykéréssel, még több információt megtudni, a leégés megelőzéséről, hogy a későbbiekben ne legyen gondja az UV sugarakkal.

A Körúti Orvosi Centrum bőrgyógyász szakorvosai állnak rendelkezésére, amennyiben kérdése van vagy már megtörtént a baj és figyelmetlensége következtében komoly napfénykárosodott bőrrel küzd. Hívjon minket és ügyfélszolgálatunk készséggel ad Önnek időpontot!

Vélemény, hozzászólás?