A konyhai és fürdőszobai lefolyó karbantartása

Ha azt szeretné, hogy fürdőszobai és konyhai lefolyója dugulásmentes legyen, akkor érdemes gondot fordítani tisztításokra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a többség csak akkor foglalkozik a lefolyóval, ha eldugult, egyébként szinte felé sem néz.

A konyhai és fürdőszobai lefolyó karbantartásáról itt tud bővebben tájékozódni! A fürdőszobában és a konyhában található lefolyók egyaránt gyakran dugulnak el. Sokan egyáltalán nem veszik komolyan az előjeleket, hanem élik tovább az életük. A nem törődömség ugyanakkor hamar megbosszulja magát. Éppen ezért érdemes odafigyelni az előjelekre és rendszeresen tisztítani a lefolyókat. Ehhez használhat bolti tisztítószereket vagy akár házi praktikákat is bevethet. A nagyon erős tisztítószerek esetében érdemes vigyázni, ugyanis, ha túl nagy mennyiségben használja őket, akkor könnyen roncsolhatják a vezetékeket, lefolyó csövet, ami komoly károkat tud okozni. Az egyik házi praktika, melyet érdemes használni, a szódabikarbóna és az ecet elegye, mely hatékonyan távolítja el a lefolyócsőben található különféle szennyeződéseket!

A legjobb védelmet a megelőzés jelenti. Tehát ne hagyja, hogy a lefolyóba oda nem illő dolgok essenek. A konyhában a különféle ételmaradékok, zsírok, olajok vezetnek elsősorban a dugulás kialakulásához. A fürdőszobában a haj, szőrszál és a sampon, valamint tusfürdő elegye jelenti a legnagyobb gondot. A wc esetében pedig hosszan lehetne sorolni, mi mindent igyekeznek lehúzni az emberek. Érdemes a lefolyóra nem szemetesként tekinteni, mivel így rengeteg bosszúságtól tudja megkímélni magát. Abban az esetben, ha mégis bekövetkezne a dugulás, akkor érdemes mielőbb szakembert hívni, aki megszünteti a dugulás okát!

Vélemény, hozzászólás?