A kínzó migrénes fejfájás

A migrén egy idegrendszeri megbetegedés, mely nagyon sok ember életét keseríti meg. Az ismétlődő, pulzáló fejfájás általában a fej egyik vagy mindkét oldalán jól érezhető és bizonyos ételek fogyasztása vagy erős fény, zaj, illetve szagok hatására még rosszabbá válik. Sokan úgy vélik, a migrénes időszakokat át kell vészelni, nincs rá megoldás.

Migrénes fejfájás rettentően fájdalmas és a teljes napot képes tönkre tenni. A nők háromszor gyakrabban szenvednek miatta. Kialakulásának okait a mai napig nem sikerült tisztázni, az viszont biztos, hogy néhány tényező hatására a tünetek rosszabbak lesznek, illetve nagyobb eséllyel alakul ki migrén. Ilyenek például a szélsőséges időjárási jelenségek, mint például az erős fronthatás, az eső vagy a magas páratartalom. De, akár az állandó stressz, a hormonok ingadozása, valamint bizonyos gyógyszerek összetevői is okozhatnak migrénes fejfájást. Emellett az olyan ételek és italok is problémásak lehetnek, melyek tele vannak tartósítószerrel, ízfokozókkal, nagy mennyiségű koffeinnel. Emellett az arra érzékenyeknél akár az alkohol is kiválthatja a migrént.

A migrén ellen hatékony módszer lehet a kiegyensúlyozott életmód a stresszmenedzsmenttel egyetemben. Emellett a pihenés is enyhítheti a tüneteket egy teljesen elsötétített szobában. Ha biztosan tudja, hogy bizonyos ételek, italok, esetleg gyógyszerek problémát okoznak, akkor azokat jobb mellőzni. A gyógyszeres kezelést célszerű nem-gyógyszeres, természetes alternatívákkal is kiegészíteni. Erre kiváló opció a Dolixir, mely tizennégy hatóanyag pontos és igazán hatékony kombinációja. Kizárólag, természetes összetevőket tartalmaz, így egész nyugodtan alkalmazhatja egy időben akár több családtag is a fájdalmak megszüntetésére.