A galambtartás legfőbb tudnivalói

Ha a madártartás kerül szóba, akkor a többség a papagájokra gondol, holott akár galambokat is tarthatunk otthon. Vannak, akik ódzkodnak ezektől a madaraktól, mivel csak arra gondolnak, hogy mindent letojnak, azonban mások rajonganak ezekért az állatokért, például Mike Tyson is.

Galamb vitamin nagymértékben hozzájárulhat az állat egészségéhez, ugyanakkor nem csak ezt kell tudni a galambtartásról. Többféle ok állhat annak hátterében, hogy a galambtartás mellett döntünk. Tarthatjuk őket a húsuk miatt, kiképezhetjük őket postagalambnak, de akár tarthatjuk őket pusztán azért is, hogy gyönyörködjünk bennük. Egészen különleges azt nézni, hogy a kisgalamb szépen felcseperedik és egészséges, kifejlett madárrá válik. Ha szeretnénk ezeket a kedves állatokat nevelgetni, akkor szükségünk lesz egy olyan helyre, ahol a madarak élhetnek, fészkelhetnek és a fiókáikat tudják nevelgetni. A galambdúct úgy kell kialakítani, hogy a madarak kettesével tudjanak odabent tartózkodni, mivel mindent párban csinálnak. Akár mi magunk is megépíthetjük, de ha erre nincs energiánk vagy időnk, esetleg semmi kedvünk hozzá, akkor készen is meg tudjuk vásárolni.

A másik nagyon fontos alappillér a galambtartás kapcsán a táplálék. Csak nagyon rövid ideig van jelen az eledel a tápcsatornában, ami azt jelenti, hogy csak kevés ideje van a tápanyagoknak, hogy felszívódjanak. Emiatt nagyon fontos, hogy minőségi tápanyaggal lássuk el madarainkat. Ma már akár online is be lehet szerezni a galamb eledelt, ahogy a galamb vitamint is. Ha az állatok megbetegednek, esetleg az állatorvos azt javasolja, hogy extra tápanyagokkal lássuk el madarainkat, akkor érdemes beszerezni egy minőségi készítményt. A magtarhaz.hu webáruházban bővebb információk is találhatók a témában!