A 7 csakra karkötő kellemes hatása

A csakra az ember éteri testében, az energiamezőben örvénylő, forgó mozgást végző, és egymással is kapcsolatban álló energiaközpontok. A hinduk szerint az emberi testben 7 fő csakra van, melyek az idegeken keresztül az emberi szervezet valamely testrészével, szervével vannak kapcsolatban. Az ásványok a Föld mélyének ajándékaként a természet rezgő energiáit tárolják magukban, a felhasználásuk által készült csakra karkötők támogató hatást fejthetnek ki a csakrák harmonikus működésére.

Minden csakrához az általuk lefedett létfontosságú terület alapján színek, és ásványok rendelhetők. Az így létrejövő 7 csakra karkötő mindegyik csakra feladatainak ellátására pozitívan hat. Mely ásványokat tartalmazza egy csakra ásvány karkötő? A gyökércsakra ásványa a gránát, aminek a feladata a stabilitás, biztonságérzés és a vitalitás biztosítása. A karneol a szexcsakra köveként a szexualitás és az anyagi dolgok közötti egyensúly fenntartásában, a citrin a napfonat csakrán keresztül a hatalom, a félelem, a szorongás és a szenvedély kezelésében segít. A szívcsakra kristálya a rózsakvarc, ami a szeretet, a megbocsátás, a belső harmóniát megélését segíti elő. A torokcsakra a hatékony önkifejezés, a kreatív kommunikáció és az összpontosítás területe, amit az akvamarin támogathat.  A homlokcsakra (harmadik szem csakra) az intuíció, a türelem megtaláláséban, a meditatív képességek fejlesztésében adhat plusz energiát a lápisz lazuli erejének támogatásával.A hegyikristály a koronacsakra ásványaként a helyes, belső énünkkel összhangban lévő döntések meghozatalához használható fel.

Az egyes csakrákhoz természetesen más ásványok is társíthatók, azaz például az ásvány karkötőben a gránát helyet ónix, a hegyikristály helyett ametiszt is szerepelhet. A Csillaggyöngy Ékszer weboldalán olyan ásvány csakra karkötők kaphatók, ahol a 7 csakra harmonizáló ásványon kívül még egy 8. kő is szerepel. Ez a 8 ásvány együtt nemcsak a testi, lelki, szellemi állapotunk tökéletes fenntartásáért hívatott, hanem a különböző színű ásványok révén megvalósuló tarka színvilágnak köszönhetően egy dekoratív karkötővel is gazdagabbak lehetünk. Ha Te is szeretnél egy ilyen karkötőt, akkor azt online, néhány kattintás után rendelheted meg a csillaggyongy.hu oldalon.